Manual

Tillägg: Nyheter/Blogg

 • Skapa en artikel Stäng/Öppna
  1. Klicka på sidan som innehåller ditt nyhetsflöde eller din blogg i resursträdet till vänster. Den har en symbol i form av en kaffekopp.
  2. Klicka på knappen Ny artikel.
  3. Fyll i Artikelns titel.
  4. Fyll i Sammanfattning. Denna text visas dels på startsidan och i nyhetslistan, och dels som ingress för artikeln. Texten behöver alltså inte upprepas i nästa ruta, Innehåll. Skrivs ingen text i Sammanfattning så visas bara rubriken på startsidan, och i nyhetslistan visas första delen av innehållet som sammanfattning istället.
  5. Fyll i artikelns text i Innehåll. Här kan även fler bilder läggas in, om man vill ha fler bilder än en till artikeln (se nedan).
  6. Om du vill ha ett annat publiceringsdatum än dagens datum, ange detta under Publiceringsdatum. Här kan även ett datum för avpublicering fyllas i.
  7. Ange ett sökmotorvänligt filnamn under Alias, dvs ett beskrivande namn utan mellanslag, åäö eller specialtecken. Tänk på att aldrig ge två artiklar identiska alias.
  8. Ge artikeln lämpliga taggar. Taggar är etiketter som man ger sina artiklar för att lätt kunna sortera in dem i kategorier. Då kan någon som bara är intresserad av t.ex. evenemang klicka på taggen evenemang och få upp alla artiklar med denna tagg. En artikel kan ha flera taggar – separera bara taggarna med ett kommatecken.
  9. Ladda upp en bild till artikeln genom att klicka på nästa flik och Add item. Ladda upp eller välj en bild på samma sätt som på andra sidor, och ge den en beskrivande bildtext. Klicka på Klart. Den första bilden kommer automatiskt att visas som artikelns huvudbild, så du behöver inte skriva in platshållarkoden i sidan som på andra sidor. Om du vill ha fler bilder däremot så använder du platshållarkoden på de ställen i texten där du vill ha bilderna.
  10. Klicka på Spara.
  11. När du är redo att publicera artikeln så klickar du på Publicera i artikellistan, om du inte redan gett artikeln ett publiceringsdatum.

  Kom ihåg att gå in på sajten och kolla hur din nya artikel ser ut, både på startsidan, i nyhetslistan/bloggen och på själva artikelsidan.

 • Radera en artikel Stäng/Öppna
  1. Klicka på sidan som innehåller ditt nyhetsflöde eller din blogg i resursträdet till vänster. Den har en symbol i form av en kaffekopp.
  2. Klicka på knappen Ta bort under denar artikel du vill radera.

  En borttagen artikel kan inte återställas, så vill du spara artikeln, klicka på Avpublicera istället för Ta bort.

 • Redigera en artikel Stäng/Öppna
  1. Klicka på sidan som innehåller ditt nyhetsflöde eller din blogg i resursträdet till vänster. Den har en symbol i form av en kaffekopp.
  2. Klicka på Redigera under artikeln du vill redigera.
  3. Gör ändringarna (se Skapa en artikel ovan).
  4. Spara.
 • Byta ordning på artiklar Stäng/Öppna

  Artiklar sorteras i datumordning, så vill du ändra ordningen, gå in och redigera artikeln och ändra publiceringsdatumet.

Om Web-in-Box

En kostnadseffektiv lösning för att snabbt komma igång med en professionell webbplats, komplett med publiceringsverktyg.

Bli uppdaterad

Kontakt

Beställning/Support
hello@smalltown.se

©Copyright, all rights reserved  ♥  En produkt av Smalltown Media, Brunskog  ♥  Org.nr 760112-6209  ♥  AA-rating sedan 2008