Manual

Tillägg: Flerspråkstöd

 • Lägga till fler språk Stäng/Öppna

  Vid beställning av tillägget Flerspråksstöd anger man vilka språk man vill ha. För att lägga till ytterligare språk, kontakta oss.

 • Skapa sidor på olika språk Stäng/Öppna

  Obegränsat med sidor kan skapas på alla olika språk som är installerade. Man behöver inte ha samma sidor på alla språk, utan kan t.ex. ha en begränsad version av webbplatsen på vissa språk. Menyerna uppdateras automatiskt med de sidor man skapar.

  Det smartaste sättet att arbeta med flerspråkstödet är att först göra klart en sida helt på ett språk, t.ex. svenska, och sedan skapa en översättning av sidan på t.ex. engelska. Då kopieras även layout och bilder med till det nya språket och man kan koncentrera sig på att  översätta texten.

  Så här skapar du en översättning av en sida:

  1. Klicka på sidan som ska översättas i resursträdet så att du kommer till redigeringsläget för sidan.
  2. Uppe till höger i redigeringsfönstret visas knappar med namnen på de olika språk som är installerade på webbplatsen. För muspekaren över det språk du vill översätta till, t.ex. Engelska (English) och klicka på Skapa översättning.
  3. Nu ska språkknappen du klickade på vara mörkgrå, och sidan under det nya språket ska ha dykt upp i resursträdet i fet stil, vilket innebär att det är denna sida du nu är inne och redigerar. Sidans titel ska innehålla texten [avvaktar översättningar]. Börja med att översätta titeln till det nya språket. Texten [avvaktar översättningar] ska så klart tas bort.
  4. Översätt allt annat på sidan, även saker som Webbläsartitel, Meta-beskrivning, Alias och Menytitel – och missa inte alt-texter på bilder – och klicka sedan på Spara.
  5. Precis som andra sidor så kan du välja att arbeta med att arbeta med sidan avpublicerad och publicera sidan först när du är klar.

  Glöm inte att gå in på den nya språksidan och titta så allt ser bra ut och menyerna fungerar som du tänkt osv när du är klar!

  För att växla mellan sidor på de språk man skapat är det bara att klicka på språkknapparna uppe till höger när man är i redigeringsläge. Självklart kan man istället gå till sidorna på respektive språk genom att klicka på sidans titel i resursträdet istället. Veckla ut trädet under English genom att klicka på den lilla pilen för att se alla engelska sidor t.ex.

 • Färgerna på språkknapparna i Manager Stäng/Öppna

  Har man tillägget Flerspråkstöd installerat på sin webbplats så ser man uppe till höger knappar för de olika språken uppe till höger på alla sidor när man är inne i redigeringsläge i Manager. Knapparna har olika färger:

  Mörkgrå: Språket du är inne och redigerar just nu.
  Ljusgrå: Språk som sidan ännu inte översatts till.
  Grön: Språk som översattning av sidan gjorts till.

Om Web-in-Box

En kostnadseffektiv lösning för att snabbt komma igång med en professionell webbplats, komplett med publiceringsverktyg.

Bli uppdaterad

Kontakt

Beställning/Support
hello@smalltown.se

©Copyright, all rights reserved  ♥  En produkt av Smalltown Media, Brunskog  ♥  Org.nr 760112-6209  ♥  AA-rating sedan 2008